Search

Binnenkort de gemeenteraad live op uw computer?

Dendermonde – Als het aan gemeenteraadslid Walter Deygers (N-VA) ligt dan worden de maandelijkse vergaderingen van de gemeenteraad via het internet uitgezonden.

“De openbaarheid van het bestuur, de toegankelijkheid van het beleid en het verkleinen van de afstand tussen overheid en burger vragen tegenwoordig meer dan openbare vergaderingen van de gemeenteraad en het inzagerecht in beleidsdocumenten. De moderne technologische evolutie opent ook andere mogelijkheden”, aldus Walter Deygers vandaag in een persnota.

“De N-VA-fractie stelt voor om op korte termijn de zittingen van de gemeenteraad via live streaming online beschikbaar te stellen. Via live streaming kunnen we de Dendermondenaars een bijkomende mogelijkheid bieden om betrokken te zijn bij het beleid van hun stad.”

Walter Deygers: “Voor N-VA Dendermonde is een open, democratisch bestuur een prioriteit. Maar dat is moeilijk in de praktijk te brengen als de gemeenteraad weinig geïnteresseerden lokt. Met uitzondering van journalisten telden de voorbije zittingen amper tien tot vijftien toeschouwers. Als de bevolking niet naar de gemeenteraad komt, brengen we de gemeenteraad naar de bevolking.”

De kostprijs is volgens N-VA te verwaarlozen. Raadslid Tomas Roggeman: “De enige vereiste investering is een camera. De live uitzendingen kunnen via de Google Hangout, een gratis dienst. Voor de verspreiding achteraf kan de stad haar eigen website gebruiken of een Youtube-kanaal gebruiken, eveneens kosteloos”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie