Zoek

Muzikale bloemencorso loopt door straten van Sint-Gillis

Sint-Gillis – Gisteren vond in Sint-Gillis-Dendermonde de 63e bloemencorso plaats. Onder een gezamenlijk georganiseerd thema gaven alle groepen het beste van zichzelf en toonden ze wat ze in hun  mars hadden. Het thema was musical en je kon er de ‘The phantom of the opera’ en ‘Tarzan’ zien passeren.

Rond 14:30 ging de 63e bloemencorso van start onder een gewijzigd parcours met de fanfare van de Chiro. Daarna was het de beurd aan de kindercorso om hun kunsten te tonen, die dit jaar ook heel mooie dingen opleverde. Voor de grote groepen aan bod kwamen was er ook voor de jeugd een moment van herkenning voor de mooie wagens die zij gemaakt hadden.

Grote wagens

De eerste wagen was een mengeling van verschillende musicals. Shrek was er in verwerkt maar ook west side story werd afgebeeld. Er was ook nog ‘Belle en het beest’, ‘Robin Hood’ en nog heel wat andere musicals. Rond 19uur passeerde de laatste wagen voorbij de jury die om 20 uur besliste wie de winnaar zou worden van de 63e editie.µ

De winnaars van de bloemencorso in Dendermonde
De winnaars van de bloemencorso in Dendermonde

 

Winnaars

Dit jaar was het een editie met allemaal mooie wagens maar er kan er maar één de winnaar zijn. Net zoals in Blankenberge ging ook hier de groep ‘Blozen’ met de musical ‘Tarzan’ met de eerste plaats gaan lopen. De tweede plaats was voor ‘Expressivo’ met ‘The lion king’. De derde plaats ging naar ‘Fantasia’ met hun ‘Sjakie en de chocoladefabriek’.

Bij de jeugdcorso won de basisschool de bijenkorf die tevens hun 50ste verjaardag vierden en heel wat bijtjes mee lieten stappen in de stoet. Bij de kindercorso won Kian van der Straeten met ‘The wizard of Oz’.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie