Zoek

Mislukte proefopening Bogaerdbrug zorgt voor vertraging

TTijdens een van de laatste proeven voor het openen van de nieuwe Bogaerdbrug heeft het beweegbare gedeelte van de brug schade opgelopen. Enkele dagen geleden kwam er goed nieuws dat begin januari 2014 de brug open zou gaan voor fietsers en voetgangers maar dat zal dus nu niet het geval zijn. 

De proefopening werd deze morgen uitgevoerd maar liep heel snel mis. Het beweegbare gedeelte kwam los van zijn kraan en viel hard neer op de oever waardoor de brug schade opliep. Deze laatste test was noodzakelijk om de scharnieren van de brug te testen. In de toekomst wordt de Bogaerdbrug namelijk gebruikt als beweegbare brug en moet alles naar behoren functioneren. Wat de oorzaak is van de mislukte proefopening wordt momenteel onderzocht. Er bestaat ook nog geen duidelijkheid over de geleden schade die de brug heeft opgelopen. De opening zal hierdoor worden uitgesteld omdat men de schade pas kan herstellen na het bouwverlof.

Doorgang voor fietsers 

Net vandaag werd ook de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug verwijderd ter voorbereiding van de opening van de brug. Er wordt wel al gewerkt aan een alternatief. Men voorziet een doorgang voor fietsers en voetgangers over de werfzone, enkele meters naast de brug zodat ze in afwachting van de herstelling en de opening vlot kunnen passeren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van