Jong N-VA is bezorgd om jonge fietsers

Dendermonde – “In de loop van januari, in de donkerste periode van het jaar, gebeurden op het grondgebied Dendermonde 14 letselongevallen. Bij 12 van deze ongevallen was een fietser of bromfietser betrokken”, meldt Giel Van Medegael, voorzitter Jong N-VA Dender. “Eén van de ongevallen gebeurde in de Smidsestraat in Grembergen , een ander in de Zandstraat in Appels. In de Smidsestraat is er een dubbel fietspad, maar het is veel te smal en verkeert in slechte staat. Op de zeer drukke Zandstraat is er helemaal geen fietspad en zelfs geen fietssuggestiestrook. Voor en na de schooluren gebruiken honderden jongeren deze twee straten. Veiligheid moet daar primeren.”

Giel Van Medegael: “Recent was er ook een zwaar ongeval op de Vlassenbroekbrug, en hoewel ideeën voor verbetering werden aangereikt, is er nog steeds niets veranderd. Jong N-VA Dender pleit voor een grondig onderzoek van alle ongevallen, ook de lichte ongevallen, en hoopt dat de dienst Mobiliteit van de stad Dendermonde op korte termijn voor oplossingen zorgt.”

Jong N-VA Dender vraagt verder “ook betere fietsverbindingen met de omringende gemeente Hamme, Lebbeke en Zele voor de fietsers komende uit deze gemeenten.”

“Het bestuur van Jong N-VA Dender steunt de Fietsersbond van Dendermonde en hoopt op een positieve reactie van de stad Dendermonde”, aldus Giel Van Medegael.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord