Zoek

Rechtbank vindt noodzaak lokaal bedrijventerrein niet bewezen

Dendermonde – De ontwikkeling van een nieuw lokaal bedrijventerrein aan het Hoogveld loopt niet van een leien dakje. “Ook in beroep kreeg de vennootschap, die de onteigening van een deel van hun als tuin ingerichte landbouwgrond betwist, gelijk”, laat Kris Verwaeren, algemeen directeur van intercommunale DDS, weten.

“De rechtbank stelt dat het machtigingsbesluit van de bevoegde Vlaamse minister onvoldoende motiveert waarom de onteigening hoogdringend is en vindt het niet bewezen dat er nood is aan bedrijventerreinen. Bovendien stelt de rechtbank dat het veel te lang duurde eer er een onteigeningsmachtiging werd afgeleverd en houdt zij dus geen rekening met het feit dat men voor het bekomen van de onteigeningsmachtiging procedures moet volgen en wettelijke termijnen nu eenmaal dient te respecteren.”

“Het blijft een vreemde redenering dat iets niet meer dringend is, omdat de administratieve
weg die men ons oplegt zo veel tijd in beslag neemt”, aldus Kris Verwaeren. “We hebben tien jaar geleden al voorspeld dat er rond 2012 geen aanbod aan betaalbare en beschikbare kmo-grond zou zijn en het omwille van de bekende langdurige procedures nodig was om te starten met Hoogveld I. Nu er inderdaad geen aanbod meer is en men dus geen gronden meer kan verkopen, blijft men er bij dat dit zou willen zeggen dat er ook geen vraag meer is, begrijpe wie het begrijpen kan!”

Kris Verwaeren: “Grotere bedrijven met een regionale uitstraling kunnen gelukkig wel nog
terecht op Hoogveld J waar nog iets meer dan drie hectare grond beschikbaar is. Na
Transport Macharis, Veldeman Aannemingen en Kris De Leeneer heeft DDS recent nog drie
grotere percelen verkocht aan regionale bedrijven.”

De intercommunale gaat met haar raadsman uitzoeken wat ze nog kan doen “om de broodnodige ontwikkeling van Hoogveld I toch te kunnen aanvatten”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie