Zoek

Fluks zamelt dopjes van petflessen in

Baasrode – Jeugdhuis Fluks zamelt voortaan plastic doppen van petflessen in om het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te steunen. Doorheen het land worden deze dopjes ingezameld, om uiteindelijk verkocht te worden aan een recyclagebedrijf dat er duurzame palletten van maakt. “Vorig jaar werd liefst 273.750 kg opgehaald! Er is echter werk aan de winkel: één opgeleide pup ‘kost’ ongeveer 68.000 kg dopjes. De opbrengst wordt gebruikt om de intensieve en prijzige opleiding van blindgeleide honden te financieren”, aldus Gijs De Boeck.

“Ook wij willen onze duit in het zakje doen, maar onze dopjes zijn onvoldoende om een verschil te kunnen maken. Daarom is iedereen uit de buurt welkom om hun dopjes in ons inzamelpunt binnen te brengen. Het is erg eenvoudig, je verkleint er de afvalberg mee maar je steunt er vooral een énorm goed doel mee. We hopen dan ook op jullie steun!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie