Search

“Teveel bestuurders onder invloed van drugs”

Dendermonde – “Tijdens verkeersacties worden téveel bestuurders betrapt op het sturen onder invloed van drugs. Het zijn veelal jonge bestuurders die blijkbaar onvoldoende op de hoogte zijn van de regelgeving. Misschien wordt er rond deze verkeersprioriteit te weinig gecommuniceerd of gesensibiliseerd”, stelt Francis Van Hove, Commissaris van politie, zich openlijk de vraag.

“In 2013 werden in de politiezone liefst 176 bestuurders geverbaliseerd wegens sturen onder invloed van drugs. Op 28 februari stond de teller al op 45”, aldus Francis Van Hove. “Veel van die bestuurders zijn er zich wel van bewust dat alcohol en sturen niet samen gaan. Maar ook drugs kunnen nefaste gevolgen hebben op het rijgedrag en kunnen het ongevallenrisico doen toenemen. Een bestuurder onder invloed van drugs brengt niet alleen zijn eigen leven in gevaar, maar ook dat van de vrienden die meerijden, en van de andere weggebruikers. Een hele zware verantwoordelijkheid.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie