“Pastorij moet voor pubiek toegankelijk blijven”

20140421_pastorijdenderbelle Lebbeke – N-VA heeft laten weten dat het op de volgende gemeenteraad de verkoop van de pastorij in Denderbelle wil amenderen. De partij wil de verkoop graag onder bepaalde voorwaarden laten gebeuren.

Karel Uyttersprot: “De Pastorij van Denderbelle wordt, zo vernemen wij, binnen afzienbare tijd verkocht door de gemeente. Dit gebouw is ongetwijfeld een van de meest waardevolle van Denderbelle en dient dan ook bewaard te worden.”

“Daarnaast ligt het Dorp van Denderbelle, op een mooi traject voor wandel- en fietstoerisme, waarin ook de kernen van Lebbeke, Wieze, Aalst en Dendermonde kunnen opgenomen worden”, aldus Uyttersprot.

“Wij stellen dan ook voor dat de pastorij wordt verkocht onder uitdrukkelijk beding dat het een bestemming krijgt die voor het publiek toegankelijk is zoals een horecazaak, B&B, of een andere functie, waarbij het gebouw volledig tot zijn recht komt. De site biedt heel wat mogelijkheden: parkeerruimte vooraan, een mooie tuin, de onmiddellijke verbinding met het speelplein enzovoort.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord