Search

Gustaaf voor de tiende keer op de planken

Gustaaf uit Dendermonde brengt zijn tiende toneelvoorstelling

Dendermonde – Het toneelgezelschap Gustaaf is met ‘De Broers Geboers’ van Arne Sierens aan zijn tiende voorstelling toe.

Wat de broers Geboers ook ondernemen, het gaat altijd mis. En dat is vooral niet hun schuld. Marnix heeft net zes maanden in de gevangenis gezeten voor brandstichting en diefstal. Hij is net vrijgelaten en wil nu terugslaan naar een wereld die hem in de steek liet. Hij heeft gelukkig nieuw werk gevonden, goed werk deze keer. En hij is vastberaden wraak te nemen op Guyke, de man die zijn vrouw en kind afpakte. Ivan is altijd een speciale geweest. Hij is wreed artistiek en gaat naar de academie waar hij een opleiding fotografie volgt. Of dat was toch de bedoeling.

Intussen ligt mama in de kliniek met een cyste op haar eierstok, loopt vader doelloos rond op zoek naar iemand om hem naar Halle te brengen, brengt Ivan een vreemde Rus mee naar huis en is mémé bezig het mannelijk geweld te negeren en soep te maken.

Sommige dingen veranderen nooit volgens Gustaaf

“Om te lachen? Jazeker. Maar toch ook wel pakkend en tragisch. In een wereld die misschien niet zo veraf ligt. In een zaal met een geheel eigen sfeer, die ons inspireerde een Gustaafdraai te geven aan deze klassieker uit de Vlaamse theaterwereld. Want al dateert ‘De broers Geboers’ al uit 1998, sommige dingen veranderen nooit. Niet alleen Elvis blijft bestaan”, aldus het gezelschap. “’De Broers Geboers’ is onze tiende voorstelling. Voor deze voorstelling pakken we uit met een speciaal gastoptreden!”

‘De Broers Geboers’ van Arne Sierens wordt op 14, 15, 21 een 22 november opgevoerd in zaal ’t Ros Beiaard aan het Grootzand 89 in Grembergen. De toegang bedraagt 10 euro. Reservering: 0470 54 39 99 of via www.toneelgustaaf.wordpress.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie