Search

N-VA vraagt tekst en uitleg bij de verdere uitdieping van de Dender

Lebbeke – Waterwegen en Zeekanaal nv voert volgens Karel Uyttersprot (N-VA) op dit ogenblik een studie uit over de uitdieping van de Dender en de vernieuwing van de sluis in Denderbelle.

De huidige bevaarbaarheid van de Dender en de capaciteit van het Sas is beperkt tot schepen van 600 ton. Karel Uyttersprot: “Het sas van Denderbelle is 75 jaar oud en versleten. Het type van boten dat er nu kan versassen is maximum 600 ton en is commercieel totaal achterhaald. De basiscapaciteit is minimum 1.350 ton. Bouwt men een sas van deze omvang dan dient ook de vaargeul van Dendermonde tot Aalst te worden aangepast. Wij wensen tevens dat de overgang van het sas voor voetgangers en fietsers mogelijk blijft, dit is belangrijk in woon-werkverkeer, maar voornamelijk als toeristische route in de wandel- en fietsknooppunten. Dagelijks wordt deze overgang gebruikt door zowat 120 personen.”

N-VA wil graag dat Waterwegen en Zeekanaal zijn plannen aan de gemeenteraad komt toelichten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie