Stadsbestuur gaat op zwerfkattenjacht deze week

Stadsbestuur vangt zwerfkatten om ze gezonder te maken

Dendermonde – Het stadsbestuur hervatte deze maand het vangen van zwerfkatten met de bedoeling ze onvruchtbaar en gezonder te maken. Er worden nog vangacties gepland in november en december.

“Een onbeheerste zwerfkattenpopulatie vormt een duidelijk probleem op het vlak van dierenwelzijn en volksgezondheid. De stad wenst dit grondig aan te pakken en wil ook graag de medewerking vragen van de betrokken inwoners om deze actie te doen slagen”, aldus Kim Keymeulen. “Om te vermijden dat er huiskatten zouden gevangen worden, willen we namelijk vragen om tamme huiskatten in de vangzones een halsbandje aan te doen of binnen te houden op de vermelde dagen van kattenvangst.”

De stad rekent er verder ook op dat alle kattenliefhebbers zelf het nodige zullen doen om hun kat onvruchtbaar te laten maken of ze tenminste de pil te geven. “Het is ook aangeraden om de eigen kat(ten) te laten chippen om eventuele misverstanden te vermijden”, aldus Kim Keymeulen.

Meer informatie: 052 25 11 27 of kim.keymeulen@dendermonde.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord