Zoek

Zondagmatinee op 19 oktober

Dendermonde – De Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde vzw (KMBD) organiseert op zondag 19 oktober haar zesde ‘Zondagmatinee’, een luchtig concert met koffie en gebak, in ht Sint-Vincentiusinstituut. Hiermee wordt het jaarmarktweekend in Dendermonde extra kleur gegeven.

‘Zondagmatinee’ is al aan haar zesde editie toe. “Dit concert startte in 2009 als een experiment, maar door het toenemende succes elk jaar, is het ondertussen een vaste waarde geworden op de kalender van cultuurminnend Dendermonde”, vertelt voorzitter Wouter Rogiers. “Door het te laten samenvallen met het jaarmarktweekend, hopen we het kermis- en feestgevoel in die periode wat extra kleur te geven. Een heerlijk muzikaal concert, met een kop koffie en gebak tussendoor. Meer moet een mens op zondagnamiddag toch niet hebben?”

Afsluiter van het concertjaar

Met ‘Zondagmatinee’ sluit de KMBD, dat onder leiding staat van Luitenant-kapelmeester Patrick Heirbaut, haar druk concertjaar af. Het afgelopen jaar pakte de muziekvereniging nog uit met een unieke primeur. Tijdens haar jaarlijkse Musical Notes, durfde de muziekkapel het aan om samen met The Jeggpap Jazzband, twee Dendermondse muzikale trotsen met elkaar samen te brengen in een muzikaal geheel. Dit succesvolle concert kreeg een verlengstuk als apotheose van het nieuwe “Jazz on the Rocks”, dat plaatsvond op de Nationale Feestdag. Hier werd een derde Dendermondse trots, stadsbeiaardier Marc Van Boven aan het programma toegevoegd. Met ‘Zondagmatinee’ wil de Koninklijke Muziekkapel iets terug doen voor haar trouw publiek en trakteert het met taart en koffie.

Rumba, Swing en een kwinkslag naar de Groote Oorlog

De Koninklijke Muziekkapel koos ook dit jaar opnieuw voor een licht verteerbaar programma: Rumba-, Swing-, en popmuziek kleuren de koffietijd muzikaal in.
U zal zeker Rise Like A Phoenix, Pearl Harbor en Feel This Moment van Christina Aguilera herkennen.

De KMBD laatst sinds enkele jaren een jonge wind waaien en hoopt met dit luchtig concert nog steeds jonge muzikanten aan te trekken. “We hebben een nieuw verjongd bestuur, die graag ook jonge nieuwe muzikanten naar deze fijne vereniging wil brengen”, legt dirigent Patrick Heirbaut uit. “We zijn vooral op zoek naar houten- basinstrumenten en koperblazer, maar ook slagwerkers zijn zeker welkom. Wie zin heeft om ons te vervoegen, moet de sfeer tijdens Zondagmatinee maar komen opsnuiven”.

Dat de aanwezigen naast een muzikaal hoogstandje van de Muziekkapel ook nog getrakteerd worden op koffie en zelfgemaakt gebak kan alleen maar in de smaak vallen van de vele cultuurliefhebbers. Bovendien zorgt gelegenheidspianist Eddy Aelbrecht ervoor dat de aanwezigen, tijdens de pauze en na het concert van de Muziekkapel, van hun versnapering kunnen genieten bij een vrolijk pianodeuntje. De presentatie is in handen van enkele steracteurs van het theatercollectief Gustaaf!.

Wie wil genieten van een luchtig harmonieconcert, op een bedje van koffie en gebak, kan op 19 oktober om 14u30 terecht in het Sint-Vincentiusinstituut (ingang P. Van Duysestraat). Kaarten kosten € 6, koffie en een gebakje tijdens de pauze inbegrepen. Reservaties op 0472 59 50 35 of via wouter.rogiers@zoneoost.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie