Euromillions zorgt voor opschudding in Appels

kwb appels

Appels – KWB Appels brengt volgende maand zijn 34ste toneelproductie ‘De nieuwe Euromiljonairs’, een volksblijspel van Louis Boonen. Het gezelschap staat al jaren gekend voor haar dolkomische producties, die letterlijk ook het gespreksonderwerp worden in de volkse deelgemeente.

Ook dit jaar koos regisseur Juul De Landtsheer de kaart van het plezier en amusement. “Dit is gewoon ons kenmerk”, vertelt hij. “De mensen komen naar onze voorstellingen met de bedoeling om eens een avondje goed te kunnen lachen. We proberen dan ook dit jaar ons publiek weer op hun wenken te bedienen met dezelfde ingrediënten.”

De typische misverstanden die ontstaan in de strijd om enkele miljoenen euro’s, zou ook een scenario van FC De Kampioenen kunnen zijn. “Misverstanden zijn een typisch kenmerk van blijspelen”, aldus de Juul Landtsheer uit. “Het is ook herkenbaar, want in een klein dorp als Appels gaan er wel eens misverstanden de ronden over gebeurtenissen allerhande”.

Het toneelgezelschap kan rekenen op een trouw publiek. “We spelen voor uw en ons plezier”, legt de Juul De Landtsheer uit op de vraag naar de oorzaak van het succes. “Een goed blijspel, gebracht door een cast die al jaren dezelfde is en daardoor erg op elkaar ingespeeld is en bijna het semiprofessionele kan benaderen, is ons succes. Bovendien komen de mensen voor een spotprijs naar een leuk avondje theater en kunnen ze nadien nog samen gezellig een pintje drinken in onze bar.”

Iedereen geeft binnen de toneelgroep van de Appelse KWB alvast het beste van zichzelf en dat komt de kwaliteit zeker ten goede.” In de eerste plaats de acteurs, maar ook de decorbouwers en de mensen voor- en achter de schermen zijn een hechte ploeg”, aldus Juul De Landtsheer.

In de Dendermondse deelgemeente Appels zorgt Celestine S. voor heel wat opschudding. De dame van middelbare leeftijd won recent 40 miljoen euro met Euromillions. Het nieuws lekte vrij snel uit bij haar familie, maar ook de naaste buren ontdekten snel het geheim van S. Plots wil iedereen Celestine wel erg goed te vriend houden, met behoorlijk wat misverstanden tot gevolg. In Appels doet het nieuws alvast heel wat stof opwaaien en is het gespreksonderwerp nummer 1 aan de toog van de plaatselijke horeca.

‘De nieuwe Euromiljonairs’ wordt opgevoerd op 6, 7, 8, 13 en 14 maart. De ‘gewone’ voorstellingen op vrijdag 6, zaterdag 7 en 14 maart om 20 uur kost 5 euro per persoon. Voor de voorstelling met koffie en gebak op zondag 8 maart om 15 uur betaal je 8 euro. Tot slot is er op vrijdag 13 maart om 20 uur een galavoorstelling tegen 12 euro per kaart. De voorstellingen vinden plaats in het parochiaal centrum in Appels.

Reserveren: 052 21 51 16 (Juul De Landtsheer)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie