Oude huisvuilzakken zonder sticker beschouwd als sluikstorten

afval

Dendermonde – De stad wijst er in een mededeling op dat wie oude huisvuilzakken zonder sticker aanbiedt een boete krijgt. De sticker zijn een gevolg van de recente prijsverhoging van huisvuilzakken.

“Zo krijgt iedereen de kans om alle reeds aangekochte zakken nog te gebruiken. Zakken zonder sticker worden niet meegenomen door de ophaaldiensten”, aldus de stad.

“Helaas blijven er her en der zakken zonder sticker staan. Dit ontsiert niet alleen het straatbeeld, maar zorgt ook voor overlast. Volgens het politiereglement moeten zakken correct aangeboden worden en mogen ze niet langer dan 24 uur buiten blijven staan voor ophaling.”

De politie gaat de komende dagen optreden tegen inbreuken. “Zakken zonder sticker zullen onderzocht worden om zo de sluikstorters op te sporen. Sluikstorters krijgen de rekening gepresenteerd! Dit kan al gauw oplopen tot 350 euro! Indien uw zak bleef staan, neem deze dan terug binnen en biedt deze bij de volgende ophaling opnieuw aan voorzien van een sticker.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord