Thomas Picketty onder de loep

Dendermonde – sp.a en ABVV ontvangen op dinsdag 31 maart Jan Cornillie, hoofd van de studiedienst sp.a, om een toelichting te komen geven over het recentste boek van de Franse econoom Thomas Picketty. De lezing start om 20 uur en vindt plaats in de Dijkstraat 59 in Dendermonde. De toegang is gratis.

Thomas Picketty is de auteur van de bestseller ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’. Piketty schrijft dat het rendement op vermogen veel hoger ligt dan de groei van het inkomen en de productie. Dat betekent dat de ongelijkheid tussen de vermogenden en diegenen die alleen maar van hun arbeidskracht moeten leven, stelselmatig toeneemt. Daardoor worden de rijken alleen maar rijker.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord