Zoek

Nele en Marleen brengen mode uit Barcelona naar Dendermonde

lali bcn

lali bcn
Sint-Gillis – Nele Verhofstadt en Marleen Hofman openen op zaterdag 28 maart de deuren van pop-up store ‘Lali BCN’ in Sint-Gillis.

Nele werkte en woonde de laatste 8 jaar in Barcelona. Haar vriendin Marleen, lerares Spaans en gepassioneerd door de taal en cultuur, kwam er graag op bezoek. Samen raakten ze in de ban van de originaliteit van de plaatselijke modeontwerpers zoals Capricho de Muñeca, Pitagora, Numon, Pujol, Musa bajo el árbol, BiU enzovoort.

Zo onstond de idee om deze unieke sfeer naar Dendermonde mee te brengen. Het aanbod ademt een zuiderse sfeer en de authenticiteit van Barcelona, waar de initiatiefneemsters hun stukken op regelmatige basis zelf gaan uitkiezen.

Als naam voor de pop-up kozen ze voor ‘Lali’, een afgeleide van Eulalia, een typische Catalaanse vrouwennaam en de oorspronkelijke ‘patrona’ van Barcelona (BCN).

“Ons project heeft de laatste maanden heel wat tijd gevraagd, maar heeft ons minstens evenveel energie teruggegeven,” zegt Marleen aan. “De pop-up is ontstaan uit een vriendschap die al meer dan 25 jaar teruggaat. Onze allereerste afspraak als vennoten: hoe het Lali BCN ook zou vergaan, de vriendschap gaat voor.”

De pop-up vind je van zaterdag 28 maart tot en met zaterdag 25 april in het pand van kunstenaar Peter Spittaels, Sint-Gillislaan 102 in Sint-Gillis. Lali BCN is open elke woensdag, donderdag en vrijdag van 14 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie