“Oproep aan dienstenchequebedrijven om discriminatie te bannen”

Dendermonde – Bart Van Malderen (sp.a) breekt een lans voor het bannen van discriminatie binnen de sector van de dienstenchequebedrijven.

“Twee op de drie dienstenchequebedrijven discrimineren, dat blijkt uit een recent onderzoek van het Minderhedenforum. Wanneer een klant enkel een autochtone poetshulp in huis wil, willigt ruim zestig procent van de dienstenchequebedrijven die vraag zo maar in. Daarbij zijn ook soms lokale overheden betrokken via hun poetsdiensten van het OCMW en van de Plaatselijke Werkgelegenheidsagentschappen”, aldus Bart Van Malderen.

“Het gaat onweerlegbaar om discriminatie die we niet kunnen tolereren. Discriminatie kan niet, zowel van de kant van de klant die naar een niet-allochtone poetshulp vraagt, als van de kant van de dienstenchequebedrijven die het gelijke kansenbeleid zouden negeren. Dat ook OCMW’s en PWA’s aan zouden mee werken kan al zeker niet”, zegt Bart Van Malderen.

“Onze fractie vraagt het stadsbestuur om de Dendermondse dienstenchequebedrijven snel rond de tafel te brengen en het probleem van discriminatie te bespreken. Het verheugt mij alvast te vernemen van de voorzitter dat ons OCMW en haar poetsdienst niet in gaat op vragen van klanten om te discrimineren”, aldus Van Malderen.

“De stad kan alle betrokkenen – inclusief de eigen poetsdienst van het OCMW – oproepen om een antidiscriminatiecharter te tekenen om systematisch discriminatie te bannen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

3 reacties

Geef een antwoord