Zoek

Rugbyclub dient klacht in na gesjoemel tijdens Bekerfinale

rugbyclub

Sint-Gillis – Drie finales! Dat was het officiële doel van de Dendermondse Rugbyclub dit seizoen. Twee daarvan zijn inmiddels binnen. De heren plaatsen zich zondag in een bloedstollende halve finale voor de Beker van België tegen het stugge Frameries. De dames speelden zaterdag reeds hun cupfinale op de Blaarmeersen in Gent.

De door transfers en kwetsuren sterk verzwakte Gazellen zagen Bosvoorde in de laatste minuut de try scoren (7-12), maar maken bijzonder veel kans om de beker alsnog naar Dendermonde te halen. De club diende namelijk een klacht in wegens onsportief gedrag.

“Deze wedstrijd werd gespekt met herhaaldelijke onregelmatigheden aan Bosvoordse zijde. Speelsters werden voortdurend gewisseld, en nadien opnieuw in het veld gebracht, iets wat in rugby enkel kan bij een bloedvervanging of op 3 specifieke posities. Bosvoorde lapte grondig de laars aan die regels, en een officiële klacht wegens onsportief gedrag is onderweg naar de Bondsinstanties. Het moet al héél gek lopen als die IP Nexia Cup de komende weken niet via DHL een veertigtal kilometer naar het Noorden verhuist”, aldus Kris Vandamme van Rugbyclub Dendermonde.

Beide Dendermondse teams spelen bovendien in april de halve finales van de Bofferding League in eerste nationale en worden daarin zeker niet kansloos geacht.

Maar eerst is er zaterdag 28 maart. Dan gaan zowel de Dendermondse Juniors (U19) als Gazellen2 voor hùn titel. Het kan een historisch rugbyseizoen worden in Dendermonde.

Kris Vandamme: “Genoeg wedstrijden met inzet dus, de komende weken, en … die 6 prijzen … die zitten er echt nog in!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie