Gebrek aan vrijwilligers voor thuisonderwijs

school & ziekzijn

Dendermonde – “School & Ziekzijn is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen die door ziekte, heelkundige ingreep, ongeval of psychische problemen tijdelijk niet naar school kunnen. Het doel is leerachterstand en zittenblijven voorkomen. Onze vrijwilligers geven gratis les aan huis op maat van de leerling in nauwe samenwerking met de school. Ze geven studiebegeleiding aan kinderen en jongeren van het basis- en secundair onderwijs”, aldus voorzitter Miriam Tratsaert.

De organisatie heeft in de regio Dendermonde te weinig vrijwilligers om aan de vraag te voldoen. “We zoeken actieve of gepensioneerde leerkrachten maar ook mensen die door hun achtergrond en studies voldoende kennis hebben om les te geven, bv. ingenieurs, vertalers enzovoort”, aldus Tratsaert.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord