Zoek

“Ik werk graag samen, maar ben wel koppig”

jimmy raes

Appels – Jimmy Raes uit Appels is 21 en combineert zijn twee grote liefdes skaten en ontwerpen. Enkele jaren geleden richtte hij met het nodige duwtje in de rug Scarfish Design op.

Sindsdien zoekt hij een gezonde mix tussen zijn studie Beeldende Vorming en bestellingen fabriceren zoals T-shirts en skateboards. Als dat nog niet genoeg is, ontwerpt hij affiches voor de fuiven van jeugdhuis Zenith, spuit hij graffiti (legaal weliswaar) en werkt hij mee aan het studentenwelkomstfestival van Gent Student Kick-Off.

“Ik sta niet graag in de picture”

Dat Scarfish hem nauw aan het hart ligt zie je al aan de naam, die komt van een litteken in de vorm van een vis op zijn rechterarm. “Altijd dat visaspect”, lacht Jimmy. Rond hem staat een leger van marketingmensen of beter gezegd vrienden. “Ik sta zelf niet graag in the picture.” Zij overtuigde hem op een zatte avond de Facebookpagina toch online te zetten.

“Ik ben bescheiden, vraag raad en wil feedback”. Door dj’s en andere skaters te sponseren met goodiebags ontstaat er wisselwerking. Zo heeft hij de 12-jarige Joshua onder zijn hoede genomen en zien groeien opnemend tegen professionele skaters.

“Je kan niet meer dan je best doen”

Met het motto alles kan beter is hij streng voor zichzelf. “Er is niets erger dan een flyer in mijn handen krijgen waar fouten in gemaakt zijn”. Zijn stoutste droom is een eigen winkel met alles erop en eraan. Het liefst met een skatepark waar de door hem ontworpen en vervaardigde planken meteen uitgetest kunnen worden. “Het is zoals achter een droom lopen, als graficus krijg je pas respect als je lang genoeg meespeelt”.

Potloden en bewerkingsprogramma’s laat hij meer en meer links liggen om te experimenteren met spiegels, lampen en lichtgevende skateboards (“op eigen risico gebruiken”). Nu kijkt hij uit naar zijn samenwerking met het online magazine Bolts. Daar krijgt hij de volledige vrijheid over de lay-out van de website. Volgend jaar is de afstudeerstage in zicht, de test of hij thuishoort in een bureau “Ik werk graag samen, maar ben wel koppig. Eens ik stop met school, vlieg ik erin”.

Jouw boodschap aan Dendermonde: “Je kan niet meer dan je best doen”. Het werk van Jimmy Raes is te vinden onder de naam Scarfish Design op Facebook “om te verkopen” en op Instagram “om te showen”. Contact opnemen kan via scarfishdesign@hotmail.be. (st)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie