Zoek

Vicaris viert tiende verjaardag met tweedaags feest

vicaris

Dendermonde – Zaterdag 9 en zondag 10 mei viert Brouwerij Dilewyns, bekend van het felgesmaakte Vicaris, zijn tiende verjaardag met een groot feest voor jong en oud. Het wordt een tweedaagse met optredens, rondleidingen, kinderanimatie, een wandeltocht en veel meer.

Vincent Dilewyns nam tien jaar geleden het initiatief om een familietraditie nieuw leven in te blazen. Van 1885 tot 1943 stond zijn familie namelijk gekend als brouwers en dus ging hij aan de slag met gisten, mouten en hoppen. Vicaris was geboren. Het bier was meteen van bij de start een succes en ontving verschillende jury- en publieksprijzen op bierfestivals in binnen- en buitenland.

In 2010 werd bekend dat de brouwerij zou verhuizen naar een bedrijfspand in het Hoogveld en kwamen ook Vincents oudste dochters Anne-Cathérine en Claire aan boord van de onderneming. Nu, vijf jaar later, werd de brouwerij uitgebreid met een gloednieuw magazijn en een grotere warme kamer waarin het bier na botteling kan nagisten. “We blijven investeren in de brouwerij en deze uitbreiding was nodig om op langere termijn meer bier te kunnen brouwen”, vertelt Claire Dilewyns enthousiast.

Vicaris viert feest

Om tien jaar Vicaris te vieren, vindt een heuse tweedaagse plaats. Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vinden doorlopend rondleidingen plaats en is ook kinderanimatie voorzien. Ook een oldtimer brandweerwagen is van de partij. Zaterdag 9 mei om 14 uur speelt ’t Klein Muziekske en later op de avond komen The Father, The Son and the Holy Simon (21 uur) en The Wizards (23 uur) op het podium. Zondag 10 mei wordt de eerste grote Vicariswandeling georganiseerd (zie kaderstuk) en om 15 uur geeft de Flanders Red Cross Pipe Band een concert. Met deze programmering wordt dit jubileumweekend zonder twijfel net zo succesvol als het openingsweekend in 2011 toen duizenden mensen de nieuwe brouwerij een bezoek brachten.

Nieuw bier!

Om de tiende verjaardag van Vicaris extra in de verf te zetten, pakt de brouwerij uit met het jubileumbier Lustrum. “Het gaat om een eenmalig bier”, zegt Claire Dilewyns. “We verklappen nog niets, maar het bier heeft een aparte samenstelling en verschilt daardoor in smaak van onze andere bieren.”

Iedere bezoeker wordt tijdens het feestweekend van Brouwerij Dilewyns trouwens getrakteerd op een gratis Vicaris. Noteer zaterdag 9 en zondag 10 mei alvast in je agenda, trommel vrienden en familie op en kom samen naar het tweedaagse feest van Vicaris in het Hoogveld.

Vicaristocht op zondag 10 mei

Zondag 10 mei organiseert wandelclub Denderklokjes een Vicaristocht naar aanleiding van het tienjarig bestaan van brouwerij Dilewyns. Deelnemers kunnen tussen 7.30 en 15 uur vertrekken aan Firma Cool (Hoogveld 46) voor een wandeling van 6, 12 of 20 kilometer. Het parcours loopt langs rustige landelijke wegen in Lutterzele en Vlassenbroek. Afsluiten kan met een gratis Vicaris en een brouwerijbezoek.

Meer informatie: www.denderklokjes.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 reacties

Geef een reactie