Search

Dendermondse student wint robotwedstrijd

thomas noppe

thomas noppe

Gent/Dendermonde – Thomas Noppe uit Dendermonde (links) wint samen met medestudent Bruce Helsen de Robo-Sumo Competition georganiseerd door de Gentse universiteit.

De robotwedstrijd werd al voor de achtste keer georganiseerd door IEEE (Electrical and Electronics Engineers), de grootste professionele vereniging op het vlak van elektrotechniek, computerwetenschappen en engineering aan de Ugent.

Liefst zeven teams van telkens twee studenten van de professionele bacheloropleiding Elektronica-ICT aan de hogeschool Odisee (Gent) gingen de uitdaging aan. Ze werkten aan een robot die binnen een cirkel van 1,54 meter diameter moest kunnen opereren. De robot moest ook in staat zijn om volledig autonoom de omgeving te verkennen, de tegenstander te lokaliseren en deze vervolgens buiten de cirkel proberen te duwen.

De teams van Odisee deden het bijzonder goed. “Met een eerste, tweede en derde plaats op 40 ploegen zijn we bijzonder verheugd over de prestaties van onze studenten”, aldus Dirk Thomas, docent en begeleider van het project.

Studenten Thomas Noppe uit Dendermonde en Bruce Helsen wonnen de eerste plaats in de categorie van 18+. “Dat Lieven Scheire langskwam voor een verslag bij de Schuur van Scheire, was bijzonder vermakelijk”, aldus de Thomas Noppe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie