The Next Generation heeft na 20 jaar nieuw album uit

the next generation

the next generation
Dendermonde – Vandaag zat het nieuwe album ‘Live Life Like A Song’ van The Next Generation in de bus. Het is het vierde album van de band die in augustus 1990 werd opgericht door vier jonge knapen van dezelfde familie.

De roots van The Next Generation liggen in de Honky Tonk Jazzclub, de muziekclub die werd opgericht door de familie Heuvinck. De tweede generatie (Joachim, Sam, Frederik en Yves) laat zich niet onbetuigd en treedt van 1991 tot 2000 zeer intensief op in binnen- en buitenland.

In België speelt de band van kleine kroegen tot op het Werchter voor bluesbands : Belgian Rhythm & Blues Festival Peer. Het hoogtepunt in die periode is de opname van een full-cd en minitournee in New Orleans, Louisiana.

In 2001 wordt The Next Generation op non-actief gezet wegens verschillende nevenactiviteiten van de muzikanten. Nu 15 jaar later is The Next Generation terug met het album ‘Live Life Like A Song’, een mix van New Orleans funk, soul, blues en hiphop.

In februari was er de single “Suck Da Head” en vanaf morgen – 12 mei – is het volledige album verkrijgbaar. De band omschrijft het album zelf als “doordrenkt van voodoo juices, vette seventies grooves, donker getinte zangen en een losgeslagen brassband”.

Opmerkelijk op het album is de funky hiphop versie van de traditional “The Saints” in ware Mardi Gras party stijl. Op de intro is namelijk BillyJay Heuvinck (9), de derde generatie, op trompet te horen.

Het was 20 jaar wachten op nieuw materiaal, maar het nieuwe album is beslist de moeite waard. Je kan het album op www.reverbnation.com beluisteren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord