Search

Stad heeft overeenkomst met Parkeerbeheer verlengd

parkeerbeheer

Dendermonde – De verlenging van de overeenkomst tussen het stadsbestuur en Parkeerbeheer, het bedrijf dat instaat voor de controle van het betalend parkeren in Dendermonde, werd vrijdag door Het Laatste Nieuws bekendgemaakt.

Vandaag laat Open Vld in een persmededeling weten dat ze het jammer vindt dat “het contract met een externe firma voor het parkeerbeheer verlengd wordt zonder enige verbeteringen voor de Dendermondse inwoners en handelaars”.

Nochtans was er volgens Stijn Pluym, fractieleider Open Vld Dendermonde, de bereidheid om zaken te veranderen. “De Schepen en de directeur van de parkeerfirma kwamen immers (eerst) naar de middenstandsraad luisteren om na te gaan welke voorstellen eventueel overgenomen kunnen worden. Wij begrepen hieruit dat de Schepen bereid was wijzigingen in het parkeerbeleid door te voeren. Het parkeerbeleid stond trouwens met stip op 1 in de resultaten van de handelaarsenquête”, aldus Stijn Pluym.

“Alles blijft zoals het is”, vertelt schepen van Mobiliteit Niels Tas (sp.a) in Het Laatste Nieuws. “De opmerkingen die er de voorbije maanden kwamen, waren vooral gericht op ons beleid en niet op het werk van het parkeerbedrijf. Parkeerbeheer voert alleen maar uit wat wij hen vragen. Wij zijn tevreden over de samenwerking. Er is dan ook geen enkele reden om het contract niet te verlengen.”

“De schepen geeft aan dat hij het parkeerbeleid eerst verder wil evalueren, maar voor het verhogen van de retributie of parkeerboete van 12 naar 18 euro was blijkbaar weinig evaluatie nodig. Het getuigt van weinig visie”, aldus Stijn Pluym.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie