Lukaspassion op 20 maart

lukas passion

Dendermonde – Het European Inter.voiceS Choir organiseert op 20 maart om 15 uur een opvoering van de ‘Lukaspassion van G.F. Telemann’ in Sint-Pieter- en Paulusbasiliek, Vlasmarkt 23 in Dendermonde.

“De Lukaspassion van G.F. Telemann is een heel aansprekend stuk, met een openingskoraal, een slotkoraal en daar tussenin de evangelist, Christus, prachtige aria’s en korte koren. Telemann schets via deze passiemuziek, volgens het evangelie van Lucas, een beeld van Christus als mens, als genezer, de lijdende en benadrukt minder de goddelijke kant.”

Deze passie wordt uitgevoerd door het European Inter.voiceS Choir, Diane Verdoodt (sopraan), Jana Pieters (sopraan), Leander Van Gijsegem (tenor), Conor Biggs (bas) en het ensemble Paul Klinck. Dit alles onder de artistieke leiding van Ludwig Van Gijsegem.

Meer informatie: 0474 53 53 75 of b.de.wilde@lagioia.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord