AC Lebbeke pakt medailles dankzij nieuwe aanpak

ac lebbeke
ac lebbeke
Trainers Bart en Michiel samen met ere-secretaris Maurits Vanderstraeten.

Lebbeke – De atleten van AC Lebbeke hebben een uitstekende eerste helft van het veldloopseizoen achter de rug. Sinds eind oktober verzamelden de afstandslopers allen samen al 47 medailles op verschillende regionale en nationale crossen. De club heeft al bijna evenveel medailles als vorig jaar in een heel seizoen werden bij elkaar gelopen. Er werden toen 68 medailles gewonnen.

Volgens trainers Bart Blommaert en Michiel De Proft is het de nieuwe aanpak die zijn vruchten afwerpt. “In de eerste plaats heeft de club een heel goede jeugdwerking. Onze jonge atleten kunnen op een speelse en sportieve manier kennismaken met alle aspecten van de atletieksport”, zegt Bart Blommaert. “Dit zorgt ervoor dat als zij klaar zijn om aan de competities deel te nemen niet al volledig zijn opgebrand en hun passie voor de sport hebben verloren”.

Er is daarnaast een tweede reden waarom AC Lebbeke het goed doet. Sinds het begin van dit seizoen worden atleten samengevoegd op basis van hun motivatie en niveau. “Dit houdt in dat atleten – ongeacht hun leeftijd – met ongeveer eenzelfde trainingsniveau samen worden getraind”, licht Michiel De Proft toe. “Vroeger gebeurde dit per leeftijdsgroep en dan kreeg je atleten van verschillende niveaus die dezelfde training deden.” De eerste successen van deze nieuwe aanpak zijn intussen verzilverd in de vorm van een aantal medailles.

Junioren naar Portugal

Er is nog meer goed nieuws uit het kamp van AC Lebbeke. Zondag 5 februari mogen vier junioren van AC Lebbeke naar het Portugese Albufeira om er deel te nemen aan de European Champion Clubs Cup, kortweg ECCC. De vierkoppige selectie zal worden aangevoerd door vice-Belgisch kampioen op de 1.500 meter, Dries De Smet. Hij wordt vergezeld door Tim Dumarey, Arne Teck en Jonas Van Biesen. Arne Van Opstal en Gaétan Van Laethem – die in maart samen met Dries voor de Lebbeekse kwalificatie zorgden – zijn inmiddels geen junior meer en moeten passen voor het kampioenschap. Trainer Michiel De Proft reist mee naar Portugal en zal er het viertal begeleiden.

Eigen veldloop op 26 februari

AC Lebbeke organiseert op 26 februari zijn ‘Nationaal Veldloop’ op en rond het terrein van de club aan het gemeentelijke sportcomplex, Koning Albert I-straat 124 in Lebbeke. De wedstrijden beginnen al om 12 uur. Het hoogtepunt is de wedstrijd van de senioren heren om 16.30 uur.

Meer informatie: www.aclebbeke.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond