Eerste jazzplaat 100 jaar geleden opgenomen

Dendermonde – De tentoonstelling “Jazz100: van Fonograaf tot Streaming” katapulteert de bezoeker een eeuw terug in de tijd toen je jazz enkel live kon meemaken in de wijken van New Orleans. Pas op 26 februari 1917 werd jazz voor het eerst op plaat gezet en kon de hele wereld meegenieten. Deze tentoonstelling is vanaf 23 januari toegankelijk in het Jazz Centrum Vlaanderen aan de Leopold II-laan in Dendermonde. Je kan er kennismaken met de verre voorlopers van jukebox en cd. De mahoniehouten ‘Orpheus’-muziekdoos uit Leipzig (1899) bijvoorbeeld, of de Edison Phonograph uit New Jersey (1911) en de Excelsior-koffergrammofoon (1925). Daarnaast snuistert het Jazz Centrum Vlaanderen in haar archieven van duizenden lp’s, cd’s en 78-toerenplaten om zo een overzicht te geven van het beste van 100 jaar Jazz.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond