Atheneum heeft leerling in finale informatica-olympiade

atheneum

Dendermonde – Vijf leerlingen van het Koninklijk Atheneum Dendermonde deden vrijwillig mee aan de Belgische informatica-olympiade.

In de eerste ronde moesten 1.175 leerlingen uit 133 scholen logische problemen oplossen. Het kwam eigenlijk neer op programmeren, zonder programmeertaal.

Anne Schatteman, leerkracht wiskunde: “Al onze leerlingen zijn geslaagd en hebben heel goed gescoord. Tom Claes uit 5 wiskunde-wetenschappen heeft met 33/40 net één puntje tekort om gekwalificeerd te worden voor de finale. Nikita Beknel behaalde 36/40 en is dus wel één van de 59 finalisten. Hij mag nu deelnemen aan een introductiecursus programmeren ter voorbereiding van de finale.”

Ook Richard Rwemarugema, Nio De Backer en Stef Beerens zijn enthousiast over hun ervaring in de informatica-olympiade.

Stef Beerens uit 6 wiskunde-wetenschappen: “Ik wil volgend jaar graag informatica studeren. Ik ben heel blij dat we via onze school de kans kregen mee te doen aan de olympiade, ik heb er veel uit geleerd.”

(tekst Sarah Laureys)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond