Gustaaf-actrice schrijft monoloog “Den Benny zit in Miami”

gustaaf

Dendermonde – Begin maart gaat het nieuwste stuk “Den Benny zit in Miami” van Toneel Gustaaf in première. Het wordt ook deze keer weer iets speciaals. Voor de allereerste keer voert Gustaaf een monoloog op: bedacht, geschreven én opgevoerd door Katrien Daniels, Gustaaf-actrice van het eerste uur.

“Ongeveer een jaar geleden legde ik mezelf een bucketlist op. ‘14 dingen te doen voor ik veertig zou worden’. Een mooie lijst met dingen die ik al lang wou doen en die er nooit van kwamen… Geef toe, een vrij onschadelijke manier om de ‘mid-life’ door te komen. Ik heb een heerlijk jaar achter de rug”, aldus Katrien. “En ja… ik heb dus ook een monoloog geschreven, die ik ga spelen.”

Maar betekent dat dan dat de andere Gustaven deze keer werkloos moesten toekijken terwijl zij haar bucketlist afwerkte? Allerminst.

Katrien : “Nu lijkt het allemaal alsof ‘the making of’ een heel eenzame bedoening was. Niets is minder waar. Want achter deze monoloog zit een staaltje van prachtig groepswerk. Naast het feit dan de andere Gustaven hun podium voor één keer aan mij alleen lieten, waren ze er, de hele weg lang. Ik denk dat ze niet weten hoe dankbaar ik hen daarvoor ben. En als ik er ééntje bij naam mag noemen: Yves Heymans was de beste coach die ik mij kon inbeelden. Want ik weet dat mij leiden geen evidente klus is. Merci!””

Gustaaf speelt “Den Benny zit in Miami” op 3, 4, 9, 10 en 11 maart in Zaal Café ’t Ros Beiaard, Grootzand 89 in Grembergen.

Meer informatie: http://toneelgustaaf.wordpress.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond