Search

Vinylbeurs in Belgica BiS

vinylbeurs

vinylbeurs

Zondag 26 maart verhuizen LAB58 en Mind Your Business, de twee bovenlokale projecten van jeugdhuis Zenith naar Belgica BiS voor een allereerste Vinylbeurs.

“Deze beurs reikt inhoudelijk verder dan het verkopen alleen. Met workshops rond dj’en en muziekdistributie, de vertoning van een inventieve muziekdocumentaire en een live optreden met artist talk op het programma, willen we vooral Dendermondse jongeren inspireren en uitdagen”, aldus projectmedewerker Mieke Meskens.

“Vanuit de thema’s van onze projecten, artistieke expressie en ondernemerschap, zijn we op zoek gegaan naar meerwaarden. De tweedehands verkoop gaat bijvoorbeeld gepaard met die van frisse, onafhankelijke labels als dUNK! (post-rock) en Flood Floorshows (hardcore, punk). Zo tonen we aan jongeren met soortgelijke ambities wat mogelijk is. Dat gegeven versterken we met Poppunt, hét adviesorgaan voor jonge muzikanten. Zij geven een infosessie rond hoe je jouw muziek het best aan de man brengt op online en offline platformen.”

Wie zichzelf verder wil uitdagen, krijgt ook de kans om echte platen vast te nemen en ermee aan de slag te gaan in de dj-booth.

“De vinylhype bestaat al geruime tijd”, zegt Mieke. “Maar wie weet echt hoe je zo’n delicate plaat goed vastneemt en onderhoudt, de platenspeler perfect afstelt, laat staan twee platen door elkaar mixt. Onze expert van Moustachemusic weet er echt alles van”

Muziekbeurs

De vinylbeurs benadert ‘muziek’ vanuit verschillende aspecten. “Misschien hadden we het beter muziekbeurs genoemd”, merkt projectmedewerker Njord De Petter achteraf op.

Met de artistieke programmering koos hij voor jonge, plaatselijke linken. “De live act Seiren is via de drummer verbonden met Dendermonde. Daarnaast zijn we de samenwerking aangegaan met Cinema Social, een jong filmproject, om de screening van een inventieve muziekdocumentaire te verzorgen. Ook muziekblad Indiestyle.be is partner tijdens deze vinylbeurs, hun lokale medewerker verzorgt de muziek tussendoor, alsook de artist talk met Seiren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van