Internationale jeugdfilm ‘Cloudboy’ geproduceerd door Dendermondenaren

cloudboy

cloudboy
Op woensdag 5 april verschijnt de internationale langspeelfilm ‘Cloudboy’ in de bioscopen. De film werd geproduceerd door Dendermondenaren Katleen en Wim Goossens. Beiden zijn al meer dan tien jaar actief in de filmsector en pakken nu uit met een unieke jeugdfilm. De film is onder meer ook te zien in Cinema Albert in Sint-Gillis.

‘Cloudboy’ gaat tijdens paasvakantie in première

De film ‘Cloudboy’ vertelt het verhaal van de twaalfjarige stadsjongen Niilas die bij zijn papa verblijft. Zeer tegen zijn zin moet hij de zomervakantie bij zijn Zweedse mama Katarina in het Hoge Noorden tussen de rendierherders doorbrengen. Gelukkig beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

De productie van ‘Cloudboy’ was een huzarenstuk. De film werd gefinancierd door vier verschillende landen en afgelopen zomer gedraaid in België en Noorwegen. De prent werd intussen geselecteerd voor het Toronto International Film Festival in Canada en gaat tijdens de paasvakantie in ons land in première.

Indrukwekkend palmares

Katleen en Wim Goossens zijn met ‘Cloudboy’ niet aan hun proefstuk toe. Zo waren ze onder andere co-producent van de jeugdfilm ‘Storm’ die onlangs werd uitgebracht. Hun productiehuis Bulletproof Cupid werkte ook mee aan ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ van Tim Burton, ‘Guardians of the Galaxy’ van James Gunn en ‘The Fifth Estate’ van Bill Condon.

Naast hun drukke activiteiten in de filmindustrie richtte het tweetal ook een succesvol verhuurbedrijf op. BOXrentals verhuurt materiaal aan filmproducenten en organisatoren van evenementen. “Onze kracht is dat we dag en nacht beschikbaar zijn. We kennen de sector als onze broekzak en weten dat uiterste flexibiliteit nodig is om een project te laten slagen”, vertelt Wim Goossens.

‘Cloudboy’ is vanaf woensdag 5 april te zien in alle grote bioscoopzalen waaronder cinema Albert in Sint-Gillis.

Meer informatie: www.cloudboy.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven