Zoek

Verbroedering speelt ‘Othello’

toneelkring verbroedering

toneelkring verbroedering De jongerenafdeling van Toneelkring Verbroedering zet met ‘Othello’ een echte klassieker op de planken. Toen ze kozen voor William Shakespeares ‘Othello’, was het de ambitie van Wouter De Caluwe en Marie Fierens van Toneelkring Verbroedering om het stuk te brengen met de grote bende jonge acteurs die ze in huis hebben.

“We willen graag onze 14- tot 24-jarigen meenemen in een niet zo vanzelfsprekend theateravontuur”, zegt De Caluwe. “De bewerking van ‘Othello’ van Jo Roets is daar geknipt voor. De taal klinkt mooi, en hoewel het verhaal heel ernstig is, met jaloezie en verraad als belangrijke thema’s, blijft de toon behoorlijk luchtig, en zit er veel dynamiek in het stuk. We wilden er een echt spektakel van maken, met mooie beelden en veel actie.”

“Gelukkig kunnen we daarvoor ook rekenen op een fantastische technische ploeg”, vult Marie Fierens aan. “Die mannen kennen geen problemen, alleen uitdagingen. Ze zijn heel flexibel en dicht betrokken bij de productie, waardoor het echt een samen-werking wordt. Dat is heel tof. Het is ook de sterkte van onze toneelvereniging.”

Met 18 zijn ze, de acteurs die ‘Othello’ tot leven brengen in Grembergen. De première vindt plaats op vrijdag 21 april om 20 uur in Zaal Uilenspiegel. Verder worden er ook avondvoorstellingen gespeeld op 22, 29 en 30 april. Op 23 april is er een matinée om 15 uur. Tickets kosten 10 euro en kunnen besteld worden via vlaamsekring.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van