Zoek

Callebaut werkt aan 3D-pinter voor chocolade

callebaut

Het “chocoladebedrijf Callebaut uit Wieze bij Lebbeke werkt (..) aan een revolutionaire 3D-printer voor chocolade”, meldt de website Made In Oost-Vlaanderen.

Het bedrijf werkt hiervoor samen met de start-up byFlow uit Nederland.

“De printer moet het mogelijk maken om voor het eerst echte Belgische chocolade te printen.”

De kostprijs van een chocoladeprinter bedraagt op dit moment 2.800 euro, maar als er voldoende interesse is dan zal het toestel goedkoper worden.

“De techniek van 3D-printing is een nieuwe stap in de meer dan honderd jaar oude en traditionele verwerkingsmethodes van chocolade. Het betekent een geweldige boost voor de toekomst van het chocoladeambacht”, aldus Frederic Janssens op de site Made In Oost-Vlaanderen.

“Callebaut produceert al meer dan 100 jaar chocolade in Wieze. Octaaf Callebaut, kleinzoon van een brouwer, werkte in de familiebrouwerij stiekem aan zijn eerste chocoladerecept. In 1911 was de eerste chocoladereep een feit, en Finest Belgian Chocolate van Callebaut was geboren. Vanaf 1960 begon het bedrijf zijn chocolade te exporteren.”

“Vandaag behoort Callebaut tot één van de zeldzame chocolademakers die de cacaobonen nog steeds zelf selecteert, roostert en vermaalt tot een eigen geheime en exclusieve cacaomassa, het belangrijkste ingrediënt voor de chocolade.”

Bron: Made In Vlaanderen/B. De Bruyn
Foto: Callebautcallebaut

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van