Zoeken

Dendermonde omarmt folk de komende weken

feest van de folk

De komende weken wordt Dendermonde ondergedompeld in een aangenaam folkbad.

“Een snelle blik op de teller brengt het aantal folkactiviteiten op een 15-tal. Het gaat van straatoptredens tot een folkparcours in de stad met huiskamer en andere concerten tot een folkbal en een heuse jamsessie als afsluiter”, aldus Bart Van den Broucke van cultuurcentrum Belgica.

“Concerten met internationale namen als Katia Guerreiro (fado uit Portugal) en Sväng Harmonica Quartet (Finland) maken het programma volledig.”

Het ‘Feest van de folk’ wordt afgetrapt op zaterdag 15 april met een optreden van de Dendermondse folkband Roots. De band stelt er zijn tweede album voor.

Sväng Harmonica Quartet (Finland) op 20 april

Sväng Harmonica Quartet (Finland) geeft op donderdag 20 april een concert in Belgica BiS.

“Met een repertoire van Finse traditionals en swingende Zweedse folk tot opzwepende country riddles en hitsige Balkan tunes, bliezen de vier ‘mondmuziekspelers’ de traditie van de harmonicabands letterlijk nieuw leven in.”

“Zelfs klassieke componisten zoals Chopin of Sibelius, ontsnappen niet aan de vrolijke speeldrift van met voorsprong ‘s werelds beste mondharmonica-act.”

Katia Guerreiro op 4 mei

Donderdag 4 mei is de fadista Katia Guerreiro te gast in het Belgica Theater.

“Ze begon met zingen in 2000 op een evenement ter ere van haar grote voorbeeld Amalia Rodrigues. Met haar eerste album Fado Maior in 2001 won ze de José Afonso Award.”

“Guerreiro blinkt uit door haar doorleefde voordracht van teksten van onder anderen Fernando Pessoa en António Lobo Antunes. Geen wonder dat ze ook wel de nieuwe Amália Rodrigues wordt genoemd.”

‘Feest van de Folk’ in Dendermonde is een organisatie van vzw Muziekmozaïek uit Gooik. Alle activiteiten zijn gratis, voor sommige dient wel gereserveerd via www.ccbelgica.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van