Search

Brouwen en drinken in het oude Dendermonde

kwb dendermonde

De thematische werkgroep ‘bier’ van kwb Dendermonde Centrum heeft een nieuwe activiteit in petto. Het gaat om een lezing én degustatiewandeling met als titel: “Brouwen en drinken in het oude Dendermonde”.

Een aanrader voor iedereen met een gezonde historische interesse voor het brouwers- en herbergiersambacht!

Vrijdag 21 april begint de avond met een korte inleiding door Dendermonds historicus Jozef Dauwe over brouwerijen en herbergen in het Dendermonde van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw.

Hij legt de focus op het stadscentrum zodat de deelnemers nadien aan de degustatiewandeling kunnen beginnen. Deze wandeling van 2,5 kilometer passeert langs een aantal locaties waar vroeger herbergen en/of brouwerijen stonden. Op enkele plaatsen krijgt iedereen een ‘oud’ bier aangeboden.

Kwb Dendermonde Centrum nodigt je uit op vrijdag 21 april om 19.30 uur in zaal Mariakring, Onze-Lieve-Vrouwkerkplein 8 te Dendermonde. Na de lezing is er de degustatiewandeling in het stadscentrum.

Deelname kost 10 euro per persoon, ter plaatse te betalen.

Wil je deelnemen? Stuur dan vóór 15 april een e-mail naar bier@kwbdendermondecentrum.be en vermeld je naam en het aantal deelnemers.

Meer informatie bij kwb Dendermonde Centrum: 0472 456 009.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van