Zoek

Peird van Sint-Gillis wordt begeleid door nieuwe harmonie

peird van sint-gillis

peird van sint-gillis

Het Peird van Sint-Gillis zal dit jaar niet alleen het Bloemencorso in Sint-Gillis opnieuw openen. Het zal bovendien ook begeleid worden door een nieuwe harmonie.

“Dit jaar zullen de Orde der Stalhouders en het Peird van Sint-Gillis opnieuw de ouverture vormen van de Bloemencorso. Niet helemaal vooraan de reclamecaravaan deze keer, wél als opener van het belangrijkste deel van de stoet, de corso zelf”, meldt voorzitter Tony Callaerts.

“Op die manier maakt het paard opnieuw meer deel uit van de stoet. Iets waar de Orde erg blij om is.”

Nieuwigheden

De Orde der Stalhouders zal in overleg met regisseur Bram Buytaert en het corsocomité “enkele nieuwigheden introduceren aan haar optreden in de stoet”.

“Eén nieuwigheid kunnen we nu al prijsgeven”, aldus Callaerts. “Want het Peird van Sint-Gillis zal dit jaar begeleid worden door een gloednieuwe harmonie.”

Hiervoor werd samen met de regisseur Speelschaar SFX uit Brugge uitgekozen.

“Deze harmonie, die al meer dan 70 jaar ervaring heeft, zal ongetwijfeld mee indruk maken tijdens de stoet. De Orde en het comité geven hiermee ook gehoor aan de vraag van het publiek in Sint-Gillis om het paard ook te laten dansen op de tonen van blaasinstrumenten.”

Tony Callaerts: “De Orde wens hierbij ook uitdrukkelijk onze begeleidende band van de voorbije twee jaar te bedanken. De Orde kan immers terugkijken op een fijne samenwerking met Drumband Kreaboem en bandleider Koen De Boeck. Kreaboem zal overigens ook deel blijven uitmaken van de Corso en kan zo op een andere plaats in de stoet ook op haar beurt voor een hoogtepunt zorgen.”

Het Bloemencorso trekt door de centrumstraten van Sint-Gillis op de eerste zondag van september.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van