Zoek

Laminaatshop klist oplichtersbende op heterdaad

laminaatshop

Laminaatshop in Baasrode werd gisteren bijna het slachtoffer van een oplichters. Dankzij het kordaat optreden van de medewerkers van Laminaatshop konden enkele van de oplichters door de politie geïdentificeerd worden.

“De bende bestelde goederen op naam van een firma in Jette, maar had hier geen enkele connectie mee”, aldus Gianni De Wit van Laminaatshop.

“Dinsdag bestelden de oplichters per e-mail voor iets minder dan 6.000 euro aan laminaatvloeren bij onze firma, nadat ze telefonisch contact opgenomen hadden. Alles leek op het eerste zicht normaal, maar hun telefoongegevens wekte argwaan. Zo belden de oplichters met een Nederlands telefoonnummer, maar spraken ze Frans en was het bedrijf gevestigd in Jette.”

Het nummer bleek niet meer in gebruik toen een medewerker van Laminaatshop terugbelde om bijkomende informatie over de bestelling. Men kwam via Google contact met de echte zaakvoerder van het bedrijf dat de bestelling zogezegd zou hebben geplaatst.

“Op vrijdag 14 april contacteerden de oplichters ons opnieuw om te zeggen dat ze de bestelling graag wensten af te halen, dat ze de betaling die dag gingen uitvoeren via overschrijving en ze een betalingsbewijs gingen meebrengen”, gaat Gianni De Wit verder.

“Bij de overhandiging van het betalingsbewijs werd onmiddellijk de politie erbij gehaald om de oplichters een halt toe te roepen. De oplichter van Roemeense afkomst werd ter plaatse ondervraagd, toch mocht hij onmiddellijk terug beschikken na het noteren van zijn gegevens en de opname van het proces-verbaal. De oplichters zijn ook gekend bij de politiediensten van Charleroi, Brussel en Antwerpen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van