Zoek

Inschrijven zomeractiviteiten kan al vanaf 10 mei

Nele Cleemput

De zomeractiviteiten die de stad organiseert voor kinderen en jongeren kennen zo’n succes dat veel zaken bij de start van de inschrijvingen meteen volzet zijn.

Een aantal jongeren en ouders gingen daarom aankloppen bij gemeenteraadslid Nele Cleemput (CD&V) met de vraag om het aanbod uit te breiden. Zij kaartte op haar beurt het probleem aan bij schepen van jeugd Lien Verwaeren (CD&V).

Het resultaat is dat voor sommige activiteiten de capaciteit werd verhoogd.

Schepen Lien Verwaeren: “Voor de Apenstaartwerking staat kwaliteit voorop, en daarom hebben we ernaar gestreefd om het aantal animatoren op te trekken en op die manier de capaciteit te verhogen.”

Volledige programma bekend op 10 mei

“Deze zomer zullen we elke week 1 themadag organiseren met 15 extra plaatsen en elke week zeker 1 keer knutselen met 5 extra plaatsen”, aldus schepen Verwaeren. “Er zal ook opnieuw elke week ongeveer 1 uitstap georganiseerd worden waarbij er zeker 40 kinderen meekunnen.”

“Op het einde van de vakantie is er de Creasportweek waar ook nog eens 25 plaatsen extra voorzien worden. Daar bekijken we na de eerste inschrijfdag of we nog extra plaatsen moeten creëren maar normaal voldoet dit.”

“We gaan bovendien ook in op de vraag van een aantal ouders om hele programma vroeger klaar te krijgen zodat de brochure en de Tettergazet sneller verdeeld worden zodat zij vroeger kunnen inschrijven voor de vakanties. Daarom dat we nu al op 10 mei onze activiteiten openzetten, vorig jaar was dit 1 juni. “

“Het zomeraanbod in de stad bestaat natuurlijk uit meer dan deze activiteiten alleen. Er zijn ook de sportkampen en we ondersteunen 2 speelpleinwerkingen binnen onze stad waar kinderen ook dagelijks terecht kunnen.”

“De uitbreiding van het vakantieaanbod komt tegemoet aan de wensen van de ouders en de jongeren. Samen met de vervroeging van de inschrijfperiode en heel wat andere zomeractiviteiten voor kinderen en jongeren, bewijst de stad haar erkenning van Kind- en Jeugdvriendelijke Stad zeker waard te zijn”, besluit Nele Cleemput.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van