Zoek

Dames AC Lebbeke stijgen naar ere-divisie

ac lebbeke

ac lebbeke

De dames van Atletiekclub Lebbeke trokken afgelopen weekend richting Ertvelde om er deel te nemen aan hun interclubcompetitie. De atletes van AC Lebbeke gingen als favorieten vol voor de promotie naar de ere-divisie van de Vlaamse Atletiekliga.

Na dertien individuele disciplines lag de overwinning al binnen handbereik. De twee aflossingen, 4 maal 100 meter en 4 maal 400 meter, die telkens aan het einde van een interclub geprogrammeerd staan, zorgden enkel voor een nog grotere afscheiding. Eerste achtervolger Lyra werd op liefst 9,5 punten gezet. Na 15 jaar gaat het damesteam opnieuw naar ere-afdeling!

Leuk weetje: Sprinttrainer Geert Heyvaert voorspelde de overwinning van de dames afgelopen winter. Hij hing in de clubkantine profetisch bij de behaalde bekers uit afgelopen interclubs een papiertje “Beker van Vlaanderen AC Dames 2017” op.

AC Lebbeke-heren pakken knappe zesde plaats

Eén dag na de dames stonden ook de heren aan de start van hun ‘Beker van Vlaanderen’, zoals de interclub genoemd wordt. In eerste landelijke lukten de heren een zesde plaats, waarmee ze het behoud in deze afdeling makkelijk konden realiseren.

Bron: AC Lebbeke

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van