Extra gemeenteraad over circulatieplan op 31 mei

circulatieplan sint-gillis

Het circulatieplan voor Sint-Gillis werd op 29 maart door het stadsbestuur gepresenteerd tijdens een informatiemarkt in de sporthal. Sindsdien wordt het plan druk besproken door voor- en tegenstanders met een voorlopig hoogtepunt gisteren tijdens de gemeenteraad. De oppositie in de gemeenteraad ging er namelijk niet mee akkoord dat het plan niet eerst door de gemeenteraad was besproken.

“In maart kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel: er zal een ingrijpend circulatieplan in Sint-Gillis worden ingevoerd. De totstandkoming van dit plan doet echter de wenkbrauwen fronsen. Het traject wekt eerder de impressie van politieke profilering vanwege één meerderheidspartij dan een globaal plan van aanpak voor de mobiliteitssituatie in Sint-Gillis”, zei Laurens Hofman van Open Vld al voor de gemeenteraad.

“Noch de gemeenteraad, noch de burgers werden betrokken bij de creatie van dit plan. De inwoners van Sint-Gillis krijgen dit plan, ontwikkeld op het bureau van de administratie en zonder enige voeling met de lokale realiteit, top-down door de strot geduwd. In heel dit verhaal bleek burgerparticipatie een hol begrip: er was één algemene infomarkt en een afstandelijke mailbox.”

Hij noemde het “een laffe ontwijking van de confrontatie met de burgers.” Open Vld wilde op de gemeenteraad bekomen dat het circulatieplan zou aan bod komen op de gemeenteraad in juni, maar gisteren werd beslist een extra gemeenteraad samen te roepen op 31 mei. Op Twitter liet Vlaams Belang weten dat het hiermee zijn slag thuis haalt.

De Fietsbond Dendermonde vindt dat het circulatieplan een kans moet krijgen en plant op vrijdag 19 mei een ludieke actie op de Sint-Gillislaan.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond