Nieuw model huisvuilzakken zijn beschikbaar

0

We gebruiken in Dendermonde met z’n allen elk jaar 750.000 gele huisvuilzakken. Het probleem met die zakken – en dat zal je zelf ook al wel hebben ervaren – is dat je ze heel moeilijk kan dichtmaken.

Ook gemeenteraadslid Nele Cleemput (CD&V) vond dat de sluiting van de gele zakken met het lintjessysteem niet bepaald handig was.

“Vele burgers klaagden over de afscheurende lintjes, wat in het verleden al meermaals tot ongemakken en ergernissen leidde. Ik suggereerde aan de stad om alternatieve modellen aan te kopen. Deze nieuwe wavetop zakken komen nu in omloop in de verdeelpunten en zullen binnenkort dus in het straatbeeld verschijnen.”

De nieuwe zakken zijn trouwens niet duurder. De prijs blijft namelijk dezelfde: 17,50 euro voor een rol van 10 grote zakken of 18 euro voor een rol van 20 kleine zakken van 30 liter.

“We krijgen in Dendermonde gewoon handigere huisvuilzakken voor dezelfde prijs”, aldus Nele Cleemput.

“De nieuwe wavetop zakken zijn sterker gelast aan de bodem dan de oude zakken. Hierdoor zijn deze veel steviger. De zakken hebben een speciale sluiting die uit vier stevige oren of ‘flappen’ bestaat die twee aan twee over elkaar worden dichtgeknoopt. De eerste knoop vormt zo de sluiting en de tweede knoop een handvat. Daardoor vervalt het gedoe met de afscheurende lintjes en verbetert het draagcomfort.”

Op 9 mei jongstleden werden de laatste “oude” diftar zakken, alsook de eerste wavetopzakken, geleverd.