Search

Deze cultuurverenigingen ontvangen projectsubsidies dit voorjaar

subsidies dendermonde

De stad heeft een budget van 13.500 euro dat het kan verdelen onder cultuurverenigingen die een projectsubsidie aanvragen. Er zijn jaarlijks twee subsidieronden. In deze eerste ronde werd 4.820 euro aan subsidies uitgetrokken. De subsidieaanvragen voor het najaar moeten voor 15 oktober worden ingediend.

“Het college beslist over de aanvragen maar baseert zich hierbij op het advies van een beoordelingscommissie en de kerngroep van het Forum Cultuur. De oogst dit voorjaar was opnieuw bijzonder rijk en gevarieerd”, meldt Charo Reper van de stad Dendermonde.

Buurtcomité Tuinwijk organiseert op 13 augustus op het Dr. De Witteplein een buurtfeest en ontvangt hiervoor een subsidie. De organisatie wil met deze subsidie een meer culturele invulling geven aan het wijkfeest en koppelt aan de traditionele rommelmarkt een aantal muziekoptredens.

Videoclub Ros Beiaard wil op 28 september zijn 25-jarig jubileum de nodige luister bijzetten met het project ‘‘t Ros Beiaard doet zijn ronde’. Het zal verzamelde beelden van de afgelopen ommegangen, waaronder eigen opnames, tonen. De vereniging ontvangt hiervoor een subsidie.

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Grembergen wil zorgen voor een betere doorstroming vanuit het SAMWD naar de lokale muziekverenigingen. Vooral aan koperblaasmuzikanten is er vaak een groot gebrek.

Het project ‘Brasskids’ wil die interesse in koperblaasinstrumenten en koperblaasmuziek opkrikken bij een jong publiek. Zij richten samen met SAMWD lessen koperblaasinstrument voor kinderen in. Dit wordt eveneens ondersteund vanuit de stad met een projectsubsidie.

Dansgroep Nele mag dit jaar maar liefst 60 kaarsjes uitblazen. Zij hebben dit gevierd met een indrukwekkend dansgala in het thema ‘Back to the future’ in april. Ook dit project werd gehonoreerd met een subsidie.

KWB Dendermonde-centrum organiseert op 24 november een culinaire bierwandeling in Dendermonde. Op vijf verschillende plaatsen zijn gerechten te proeven die met lokaal bier zijn bereid.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van