Zoek

Bar Boef brengt de wereldkeuken naar Dendermonde

bar boef

Junior Annaert is in de wieg gelegd om een eigen brasserie te runnen. Hij liep hotelschool in Antwerpen en werkte eerst als student en later vast in dienst van verschillende chefs in restaurants, brasseries en tavernen over heel Vlaanderen.

“Ik heb intussen 15 jaar ervaring in de horeca en heb altijd al een eigen zaak willen opstarten”, vertelt Junior. Met de opening van Brasserie Bar Boef aan de Vlasmarkt maakt hij die droom waar.

Brasserie Bar Boef moet een gezellige ontmoetingsplaats worden waar het lekker eten en drinken is.

“We kiezen daarom voor de wereldkeuken en het concept van food sharing. De gerechten worden in verschillende kommetjes op tafel gezet zodat ze makkelijk kunnen gedeeld worden”, legt Junior uit.

“We serveren ook de gebruikelijke zaken zoals dagschotels en lekkere pannenkoeken. Onze kok is van opleiding patissier en dat betekent elke dag huisgemaakt gebak. Op maandagvoormiddag bieden we een buffet aan. Je zal voor een vast bedrag kunnen aanschuiven aan een uitgebreid ontbijt- en brunchbuffet.”

“Ik voel me hier thuis”

“Ik woon in Antwerpen nu, maar ben opgegroeid in Dendermonde en heb hier ook school gelopen”, vertelt Junior Annaert. “Ik voel me hier thuis en daarom ben ik terug gekomen om in Dendermonde een eigen zaak te starten. Het pand aan de Vlasmarkt was geen liefde op het eerste gezicht. Ik ben pas later het potentieel van de zaak gaan inzien. De voorbije maanden werd heel hard gewerkt om het interieur een eigentijdse look te geven.”

Junior volgde les aan de hotelschool en studeerde ook event- en projectmanagement in Gent.

Hij droomt ervan om op het vernieuwde pleintje aan de Oude Vismijn en de Vlasmarkt samen met de andere handelaars kleinere evenementen te organiseren. “Ik ben er zeker van dat dit voor een extra dynamiek kan zorgen”, zegt Junior.

Bar Boef aan de Vlasmarkt 45 in Dendermonde is open op maandag van 8 tot 17 uur en van donderdag tot en met zondag van 11 tot 21 uur. De keuken is doorlopend open. Tel. 052 52 62 44.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van