Airhockeytafel valt in de prijzen op Technologica 2017

Óscar Romerocollege

Technologica, de beurs voor leerlingen van de 3de graad van alle secundaire scholen met een TSO-BSO aanbod in Oost-Vlaanderen, was dit jaar aan zijn elfde editie toe. Het gaat om een netoverschrijdend initiatief waaraan 37 scholen deelnamen.

“Elke school krijgt de kans een aantal geïntegreerde proeven tentoon te stellen. Deze eindwerken worden beoordeeld naar presentatie, inhoud en veiligheid door experts uit het bedrijfsleven en diverse opleidingsinstellingen”, meldt Hilde Van Eetvelde, leerkracht Óscar Romerocollege, domein Techniek en Engineering.

Arne Luypaert, Jelle Van Der Poorten en Louis Van Eetvelde (6 IW) van het Óscar Romerocollege presenteerden hun airhockeytafel met automatische tegenspeler.

“Dit eindwerk was een STEM project. STEM staat voor Science, Technologie, Engineering en Mathematics. Om dit werk tot een goed einde te brengen moesten de leerlingen hun opgedane kennis van wetenschappen en wiskunde combineren met hun engineeringvaardigheden, verworven doorheen 6 jaar industriële wetenschappen. Het spreekt voor zich dat de school heel fier is op deze leerlingen en hen dan ook met dit prachtige resultaat van harte proficiat wenst”, aldus Hilde Van Eetvelde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond