Zoek

Jazzcentrum Vlaanderen voorlopig nog gesubsidieerd

Net nù – het jaar waarin 100 jaar jazz wordt gevierd – staat het voortbestaan van het Jazzcentrum Vlaanderen in Dendermonde op de helling omwille van het wegvallen van provinciale subsidies.

De Vlaamse regering, die de culturele taken en bevoegdheden van de provincies overneemt, werkt aan overgangsmaatregelen. Maar dat gaat volgens Bart Van Malderen (sp.a) te traag.

“Ik begrijp dat er moet worden gewerkt aan een overgangsperiode, maar de mensen die jarenlang hun hart en ziel in het centrum hebben gestoken hebben nu geen enkele zekerheid, dat kan niet. Ik heb er bij de minister op aangedrongen om zo snel mogelijk te communiceren. Hij liet weten dat er ten laatste eind juni zal worden gecommuniceerd”, aldus Van Malderen.

Update! Schepen van cultuur Lien Verwaren (CD&V) heeft intussen de bevestiging ontvangen dat het Jazzcentrum Vlaanderen volgend jaar en het jaar daarna telkens 35.000 euro subsidies ontvangt. Hiermee kan de organisatie zijn werking verder zetten tot er een meer permanente oplossing uit de bus komt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van