Freestyle rappers bezoeken de bib

bibliotheek dendermonde

De bib wordt volgens een mededeling van de stad door jongeren alsmaar meer gebruikt als ontmoetingsplaats om te studeren, huiswerk te maken of draadloos te surfen. Onlangs nog werd door de oppositie aan de alarmbel getrokken in verband met het aantal jonge bibliotheekbezoekers.

“Binnen, buiten en zelfs op het dak van bibliotheek krioelt het van scholieren en studenten onder de middag. Dit is duidelijk te zien in de cijfers van het Leescafébezoek anno 2016, namelijk 1.523 studenten en 5.813 scholieren op jaarbasis, en de verhoogde deelname aan activiteiten”, aldus schepen Lien Verwaeren.

“Sinds dat de openingsuren van het leescafé verruimden in 2014 komen er elke middag tientallen jongeren eten in de bibliotheek en in elke examenperiode stijgt het aantal studenten. Met veel plezier willen wij deze jongeren net iets meer aanbieden dan een dak boven het hoofd”, meldt Lien Verwaeren.

“Zo werd onlangs het project Blokspots gelanceerd, waarbij jongeren op diverse locaties en op hun eigen ritme kunnen gaan studeren. Enerzijds willen we jongeren tegemoet komen aan hun sociale noden, maar tegelijk willen we hen ook prikkelen om aan cultuur te doen.”

Lien Verwaeren: “Op 2 juni om 12 uur laten we daarom freestyle rappers los op de nietsvermoedende jeugd. In de inkomhal van de bibliotheek brengen ze een laagdrempelige introductie en geven nadien ook de kans aan de jongeren om ook interactief meer te weten te komen over hun favoriete kunststijl.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,