Search

Nieuwe editie Denderpop in de startblokken

denderpop

Denderpop presenteert dit jaar 13 acts. Het festival vindt opnieuw plaats in het stadspark. De toegang zal voor de eerste keer niet gratis zijn.

“Na een jaar hard werken, veel vergaderen en voorbereiden, is het team van Denderpop er in geslaagd om alles tot in de puntjes voor te bereiden voor de achtste editie van het stadsfestival Denderpop. En alles wijst er op dat Denderpop afstevent op een heuse recordeditie”, aldus Rob Huijghe van Denderpop.

Vaste stek in het Stadspark

“Sinds vorig jaar kozen we voor twee festivaldagen, om de steeds groter wordende schare bezoekers toch te kunnen ontvangen. We keken vorig jaar uit naar een nieuw terrein, maar verhuizen bleek helaas niet mogelijk”, aldus secretaris Steven Heyvaert.

“Om Denderpop betaalbaar te houden, hebben we nood aan meer publiek én sinds dit jaar ook een kleine bijdrage. Vooral stijgende gages voor artiesten, maken het haast onmogelijk om een festival nog gratis te houden.” Een ticket voor beide festivaldagen kost 5 euro.

Gezelligheid troef

“Denderpop gaat dus resoluut voor een verfrissend festivalweekend. Want van sfeer en gezelligheid heeft Denderpop de voorbije jaren een serieuze reputatie weten op te bouwen in combinatie met enkele verassende optredens in het park.”

Yannick Willems: “We mikken met Denderpop niet alleen op de jeugd, maar op een veel bredere doelgroep. Als we het terrein tijdens het festival overschouwen, merken we dat we eigenlijk vooral mensen aanspreken tussen de 30 en 45 jaar. Veelal zijn het niet de vaste festivalgangers die afzakken naar Denderpop, maar mensen die bewust kiezen voor onze leuke setting om eens een avond uit de bol te gaan.”

“Sfeer zal er in elk geval in overvloed zijn. Niet minder dan 13 acts staan op het vernieuwde Denderpop-podium. Met 3 dansgroepen en zowel rock, pop, dance en zelfs ska, zijn de bezoekers verzekerd van de bekende en kwalitatieve muziekmix die Denderpop hun bezoekers aanbiedt.”

Regi en Cookies and Cream

Rob Huijghe: “Toppers dit jaar zijn REGI en Cookies and Cream. De eerste moeten we natuurlijk niet meer voorstellen. Cookies and Cream maakte al een geslaagde passage op Denderpop 2015, maar ondertussen zijn ze ook een vaste waarde op Gentste Feesten, Laundry Day en recent vulden ze ook nog de Lotto Arena. Toppers vast en zeker.”

“Net als vorig jaar verliest Denderpop ook danstalent niet uit het oog. Dansateljee en Shamodo-it, zullen naar goede gewoonte een prachtige showcase op het podium brengen en zo een geweldige vibe over het publiek uitstrooien.”

Meer informatie op www.denderpop.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van