Search

Gemeenteraad geeft groen licht voor proefopstelling circulatieplan Sint-Gillis

circulatieplan sint-gillis

Op de extra gemeenteraad gisteren werd de proefopstelling voor het circulatieplan in Sint-Gillis door de meerderheid en Matthias Coppens van Groen goedgekeurd. Zaterdag 1 juli wordt het plan van kracht.

“Begin 2017 werden plannen klaargestoomd om de verkeersveiligheid aan te pakken in het centrum van de deelgemeente Sint-Gillis-bij-Dendermonde”, meldt het stadsbestuur.

“Het hele concept werd voorgesteld aan de inwoners, scholen, bedrijven, verenigingen, politieke fracties, … Ze kregen de kans om het plan verder te verbeteren en suggesties en aanvullingen door te geven aan de stad tot 30 april.”

“Na deze uitgebreide inspraakronde, waarbij heel wat opmerkingen binnenliepen, werd het circulatieplan herwerkt. De gemeenteraad keurde het plan goed in vergadering van 31 mei en de proefopstelling gaat in voege op zaterdag 1 juli.”

“Met volle overtuiging tegen gestemd”

Op Facebook uitte gemeenteraadslid Bart Nobels (N-VA) vandaag zijn ongenoegen. “Er werd onvoldoende geluisterd naar de inwoners van Sint-Gillis over het circulatieplan. Hierdoor bevat dit plan meer nadelen dan voordelen. Omdat dit plan de basis zal zijn voor de verkeerssituatie voor een lange tijd, heb ik met volle overtuiging tegen gestemd”, aldus Bart Nobels.

Meer informatie en feedback

De stad verwijst in zijn mededeling naar naar zijn website voor meer informatie. “Opmerkingen, suggesties, vragen tijdens de proefperiode krijgen alle aandacht. Ze kunnen gemaild worden naar circulatieplan@dendermonde.be.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van