Zoek

Groen gaat akkoord met circulatieplan

matthias coppens

“Groen keurt als enige oppositiepartij het circulatieplan in Sint-Gillis WEL goed, omdat het in het belang is van de fietsers, voetgangers en de inwoners van Sint-Gillis zelf”, liet Groen-voorzitter Michel Van Driessche weten meteen na de extra gemeenteraad gisteren.

Gemeenteraadslid Matthias Coppens (Groen): “Uiteraard is het een proefproject en vinden wij het belangrijk dat het stadsbestuur en de bevolking de impact van het plan opvolgt, verdere participatie toelaat en bijstuurt waar dit de verkeersveiligheid nog kan verbeteren.”

“Op vlak van verkeersveiligheid moeten we ambitieus zijn. Uiteraard betekent dit een aanpassing voor sommigen in hun dagelijkse verplaatsingen, daarom ook het belang van de komende inspraakmogelijkheden.”

“Groen betreurt het wel dat hun collega-oppositiepartijen zo allergisch blijken voor enige verandering wanneer het in het belang van de zwakke weggebruiker is.”

“Wij hebben als groene partij steeds geprobeerd om op constructieve wijze oppositie te voeren, wat dan ook betekent da wij in dossiers die onze goedkeuring wegdragen positief stemmen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van