“Meid voor alle werk gezocht”

emiel ravijts

Dendermonde – ’t Echt Dérremonds Theaoter brengt vanaf 29 september het stuk “Gevraagd … Meid voor alle werk!” Het blijspel in het Dendermonds dialect is van de hand van Pierre Soetewey en werd bewerkt en geregisseerd door Emiel Ravijts.

Lamme goedzak Fons laat zich nogal terroriseren door zijn vrouw Alice, actrice bij het amateurtoneel. Zijn buurman Gerard, een rokkenjager eersteklas, overtuigt hem dat zijn vrouw een verhouding heeft met Milleke, de facteur en tevens regisseur van de plaatselijke toneelvereniging. Wat kan daaraan gedaan worden? Gerard stelt voor dat hij een jonge meid in huis neemt en hetzelfde doet als zijn vrouw. Er komt dus een meid in huis. De rest van het verhaal laat zich raden. “Het wordt opnieuw een fijn blijspel dat wij naar gewoonte brengen in ons zo mooi Dérremonds dialect”, aldus regisseur Emiel Ravijts.

“Gevraagd … Meid voor alle werk!” loopt van 29 september tot en met 28 oktober in de Abdijschool, Oude Vest in Dendermonde. De toegang bedraagt 8 euro. Reserveren kan via 052 21 50 14 of ravijtsemiel@hotmail.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement